Kakaové boby celé nepražené BIO RAW 500g, Zdravý den
Kód: ZDD212Související produkty

Bezkofeinový lahodný čaj příjemně travnaté a osvěžující chuti

24 vynikajících čajů pro adventní čas, nová edice 2024

Tento čaj je přirozeně sladký a jeho líbezné květinové tóny z něho dělají skvělého společníka k dezertům a koláčům, jemným sýrům a jarním pokrmům.
Detailní popis produktu
Kakaové boby jsou semena kakaovníku pravého, která jsou obsažena v cca 30 cm velkém plodu. Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu kvalitní čokolády. Kakaové boby mají mnoho blahodárných účinků.
Kakaové boby jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály a neobsahují lepek. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Kakaové boby obsahují především hořčík (zvyšuje vitalitu srdečního svalu, snižuje krevní tlak a podporuje činnost srdce) a velké množství antioxidantů (flavonoidů) - konkrétně více než borůvky, červené víno a černý čaj a až čtyřikrát více než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chrání tělo proti stárnutí a obsahují i látky, které vyvolávají euforii a dobrou náladu (endorfiny jako při podání dobrého výkonu, fenyletylamin jako při zamilovanosti a anandamin jako afrodiziakum a chemikálie štěstí způsobující blaženost a uvolnění). Náladu zase zvyšuje fenyletylamin, který je kromě kakaa obsažen v přirozené formě i v modrozelené řase. Podle článku v New York Times obsahují kakaové boby na 100 g své váhy 10 g antioxidantů, což je více, než jakákoli jiná potravina. Lisováním rozdrcených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo.
Po oloupání jsou vhodné i k přímé spotřebě, např. jako oříšky. Vhodné k dochucení musli, koktejlů, jogurtu, kaší a dalších studených a teplých jídel. Kakaové boby nejsou pražené ani chemicky ošetřené, takže jsou v nich zachovány všechny zdraví prospěšné látky.
Složení: Kakaové boby nepražené (neloupané) v BIO a RAW kvalitě - odrůda Criollo, která je vysoce ceněná pro svou bohatou škálu ovocných a kořeněných odstínů a výjimečné aroma
Země původu: Peru
Skladování: Skladujte v suchu
Doplňkové parametry
Kategorie: | KAKAOVÉ PRODUKTY |
---|---|
Hmotnost: | 0.55 kg |

Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě, ale také na pečení, vaření a smažení (sladkých a slaných pokrmů). Kakaové máslo se používá i v...

Kvalitní Bio čokoláda v prášku se sníženým obsahem tuku

Čistá kakaová hmota, vyráběná z vyjímečných ekvádorských kakaových bobů, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota základní surovinou.

Kakaový tuk nejvyšší kvality

Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě, ale také na pečení, vaření a smažení (sladkých a slaných pokrmů). Kakaové máslo se používá i v...

Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě, ale také na pečení, vaření a smažení (sladkých a slaných pokrmů). Kakaové máslo se používá i v...

Čistá kakaová hmota nejvyšší kvality, vyráběná z vyjímečných ekvádorských kakaových bobů, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota...

Čistá kakaová hmota, vyráběná z vyjímečných ekvádorských kakaových bobů, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota základní surovinou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.