Citronová kůra strouhaná BIO 30g, Bio*nebio
Kód: BIN087Související produkty

Když venku napadne sníh a krajinu zakryje bílá peřina, máme chuť hned začít péct cukroví. Stačí jen otevřít dózičku Vánočního cukrování a rázem dům provoní vůně Vánoc. Perníčky,...

Čajový nápoj ve formě rozpustných medvídků. Přírodní produkt s originální recepturou.

Lahodný čaj medové chuti s citrónovou kůrou, neobsahuje kofein a je vhodný pro všechny generace.
Detailní popis produktu
Tato citrónová kůra je vyrobena šetrným usušením nastrouhané kůry bio citrónů, které nebyly chemicky ošetřeny. Používáme ji k ovonění sladkých těst a desertů, ale například i kuřecího masa. Je nepostradatelná v mazancích a vánočkách, kterým dodává typickou vůni.
Čím se bio liší: Citrónová kůra, běžně prodávaná v obchodech, není nastrouhaná z ekologicky pěstovaných citrónů. To znamená vyšší riziko obsahu residuí chemických látek, používaných při pěstování citrónů. Řešením není ani nastrouhání kůry koupených a pečlivě umytých normálních citrónů - fungicidy, používané k ošetření citrónů proti plesnivění, tímto úplně nesmyjeme. Doporučujeme proto buď strouhat kůry bio citrónů (čerstvě ustrouhaná kůra má výraznější chuť a vůni než sušená), a v případě, že nemáme doma čerstvé bio citróny, použít bio sušenou citrónovou kůru. Pozor, citrusové plody v biokvalitě mají tendenci rychle plesnivět. To je dáno právě tím, že nejsou povrchově ošetřeny fungicidy. Proto vždy vybíráme čerstvé plody a doma rychle zpracujeme. Čerstvě nastrouhanou kůru si můžeme nasušit do zásoby, pokud ji nespotřebujeme všechnu najednou.
Složení: citrónová kůra*
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství), Certifikace CZ-BIO-001
Skladování: skladovat v suchu a chladu.
Země původu: zemědělská produkce EU
Výrobce a distributor: Bio nebio s.r.o., Průmyslová 103, 267 51 Bavoryně, Česká republika
Doplňkové parametry
Kategorie: | KOŘENÍ |
---|---|
Hmotnost: | 0.06 kg |
EAN: | 8594052882841 |

Indická směs koření pro všestranné použití

Galgán je skvělým kořením jihovýchodní Asie. Kdo má v oblibě jihoasijskou kuchyni, musí mít galgán bezpodmínečně doma. Má aroma připomínající zázvor a citron, je ale podstatně...

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů.

Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech

Tonkové boby jsou semena tropického stromu nazývaného také mexickou vanilkou, v češtině ho pak najdeme pod názvem silovoň. V kuchyni nahradí vanilkový lusk. Svým...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.