Amarant, laskavec či také Kiwicha má drobná světlá semínka s výraznější peprnou chutí. Nejchutnější je v dušených zeleninových pokrmech a polévkách, které báječně zahustí.
Semolinový kuskus bývá připravován jako hlavní chod v podobě rizot nebo různých směsí, příloha, nasladko, jako součást zeleninových salátu nebo polévek.
Semolinový kuskus bývá připravován jako hlavní chod v podobě rizot nebo různých směsí, příloha, nasladko, jako součást zeleninových salátu nebo polévek.
Perlový neboli izraelský či jeruzalémský kuskus je narozdíl od více známého marockého kuskusu charakteristický především většími zrnky - perličkami o velikosti pepře a...
Slzovka obecná neboli Jobovy slzy či Hato Mugi je určena k další tepelné úpravě, k přípravě polévek, kaší, salátů, čajů apod. Je možné ji použít i k výrobě mouky.
Slzovka obecná neboli Jobovy slzy či Hato Mugi je určena k další tepelné úpravě, k přípravě polévek, kaší, salátů, čajů apod. Je možné ji použít i k výrobě mouky.