Pohanka kroupa BIO 500g, Probio

Kód: PRB110
Značka: Probio
68 Kč 60,71 Kč bez DPH 13,60 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
23.4.2024

Lehce stravitelná, přirozeně bezlepková plodina 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pohanka nepatří mezi typické obiloviny, její semena jsou moučnatá a používají se k výrobě mouky.  Pohanka je lehce stravitelná plodina, přirozeně bezlepková. Ceněna je především pro vysoký obsah vitamínu P (rutinu). Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitamínů obsahuje například vitamíny skupiny B - vitamin B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamín C a E.

Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Rutin v pohance výrazně zlepšuje nebo zastaví zhoršování stavu křečových žil na nohou. Rutin, quercetin a některé jiné polyfenoly mohou být v mírném množství potenciálními antikarcinogeny proti rakovině střeva a jiných orgánů. Fenolové sloučeniny můžou snižovat hladinu krevního cukru a lipidů a přispívat tak k hypocholesterolemickému účinku pohanky.

Pohankové kroupy jsou výborné na přípravu risot (kroupot), jako příloha k masovým i zeleninovým pokrmům, můžete je přidat do salátů, karbenátků, zapékat je v různých slaných i sladkých variacích, přiravit z nich snídaňové kaše (více je rozvaříte) apod. 

Složení: Pohanka kroupa loupaná* 100%.
Může obsahovat stopy sezamu.
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Certifikace CZ-BIO-001, zemědělská produkce mimo EU. 

Výživové údaje na 100g: 
Energetická hodnota 1462kJ (345kcal)
Tuky 2,1g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,26g
Sacharidy 68,0g ; z toho cukry 0,9g
Vláknina 4,4g
Bílkoviny 11,0g
Sůl 0,0g

Skladování: Skladujte v suchu a při teplotě do 25°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika, www.probio.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: OBILOVINY
Hmotnost: 0.55 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: