Mouka jáhlová 250g, Adveni

Kód: 4050
24 Kč 20,87 Kč bez DPH 9,60 Kč / 100 g
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

MLÝNSKÝ VÝROBEK Z PROSA SETÉHO

TIPY K POUŽITÍ:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Všestranná mouka vhodná:

  • pro sladké i slané pečení
  • na zahušťování polévek a omáček

Jáhlovou mouku přidejte k běžné mouce v množství nejvýše 25 %.

 

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

RECEPT NA BUBLANINU

Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku.

Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan, prášek do pečiva, cukr, olej a mléko nebo vodu. Krátce prošleháme ručním šlehačem a připravíme ne příliš husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe drobně pokrájeným ovocem a posypeme připravenou drobenkou. Pečeme při 170 °C asi 25–30 minut. Po upečení koláč vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.

Poznámka

Množství tekutiny do těsta záleží na savosti jednotlivých mouk, je dobré přidávat tekutinu postupně. Použila jsem směs angreštu, rybízu, meruněk a letních jablek. Pokud je ovoce hodně kyselé, můžete přidat víc cukru do drobenky. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti ovoce.

Zdroj:www.receptyadveni.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: MOUKY, CHLEBOVÉ SMĚSI
Hmotnost: 0.26 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: