Rýže jasmínová natural BIO 500g, Country Life

Kód: CLF152
Značka: Country Life
70 Kč –17 %
vyr 2404jasminova ryze natural
70 Kč –17 % 58 Kč 51,79 Kč bez DPH 11,60 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2024

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jasmínová rýže v biokvalitě s jemnou přirozenou vůní květin. Tradiční součást asijské kuchyně. Po uvaření je lepivější, hodí se tedy k omáčkám. Rýže má lehce nasládlou chuť, využijete ji proto i v dezertech. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená.

U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.

Využití:

  • příloha - rýži lze využít jako přílohu k omáčkám
  • rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
  • smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
  • nákyp - do vymazaného pekáčku vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme také ořechy, skořicí a případně cukrem, krátce zapečeme v troubě


Jasmínová rýže pochází původně ze severu Thajska. Dnes se ale pěstuje i v Laosu, Vietnamu a dokonce v Itálii. Své jméno získala kvůli své květinové vůni, která někomu připomíná jasmín a kvůli své bílé barvě. Tato specifická vůně se u rýže vytváří přirozeně. Po uvaření je rýže kyprá, lepivá a lehce nasládlá. 

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

Rýže jasmínová*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Zemědělská produkce: Kambodža

Doplňkové parametry

Kategorie: RÝŽE
Hmotnost: 0.51 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: