Melasa třtinová BIO 450g, Bio*nebio

Kód: BIN015
Značka: Bio nebio
70 Kč 62,50 Kč bez DPH 15,56 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
26.4.2024

Nerafinovaná a nesířená melasa jako bohatý zdroj minerálů k přislazení jídel

Detailní informace

Detailní popis produktu

Třtinová melasa je téměř černá sirupovitá hmota, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru ze šťávy z cukrové třtiny. Třtinová šťáva přirozeně obsahuje kromě cukru též biologicky aktivní látky, potřebné k jeho strávení. Ty však zůstávají v sirupu, který zbývá po oddělení krystalků cukru ze zahuštěné třtinové šťávy, tedy v melase. Širšímu používání melasy brání její výrazná chuť, která většině lidí vadí. Ti proto dávají přednost přírodním třtinovým cukrům, kterým naopak dodává melasa příjemnou chuť a vůni. A to je i její tajemství. V malém množství má totiž melasa velmi příjemnou chuť a navíc zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmu. Je proto škoda si melasu znechutit tím, že ji budeme konzumovat několik předepsaných lžiček denně.
Její výraznou chuť využijeme nejlépe jako součást připravovaných jídel. Proto melasu nezavrhujte, dokud ji neochutnáte v perníku, závinu (skořice, jablka a ořechy její chuť výtečně doplňují), sušenkách či v pálivých směsích (spolu s kari nebo pálivými papričkami, s rajským protlakem a dokonce i hořčicí). Trochou melasy můžete dochutit mléko či jogurt jako zálivku müsli nebo kukuřičných lupínků, med nebo ovocné čaje.


Složení: 100% třtinová melasa*
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)

Výživové údaje na 100g: 
Energetická hodnota 1249kJ (294kcal)
Tuky 0,5g ; z toho nasycené mastné kyseliny <0,1g
Sacharidy 68,0g ; z toho cukry 60,0g
Vláknina 0,9g
Bílkoviny 2,7g
Sůl 0,04g

Skladování: Bez zvláštních požadavků na skladování.

Země původu: Paraguay

Certifikace CZ-BIO-001, zemědělská produkce mimo EU

Výrobce a distributor: bio nebio s.r.o., Průmyslová 103, 267 51 Bavoryně, Česká republika 

Doplňkové parametry

Kategorie: SLADIDLA, SIRUPY
Hmotnost: 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: