Hrách žlutý půlený, Provita

Kód: PRV207 PRVG07 Zvolte variantu
Značka: Provita
25 Kč 218 Kč od 25 Kč 22,32 Kč bez DPH 194,64 Kč bez DPH od 22,32 Kč bez DPH 5 Kč / 100 g 4,36 Kč / 100 g
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
26.7.2024 26.7.2024 Zvolte variantu

Nejvýznamnější a nejrozšířenější luštěnina v české kuchyni

Detailní informace

Detailní popis produktu

U nás velmi rozšířený hrách setý pochází z orientální volně rostoucí odrůdy, u nás se pěstuje ve žluté a zelené odrůdě. Není mezi nimi chuťově velký rozdíl a obě se stejně dlouho vaří. Sušená semena jsou ceněna zejména pro svůj vysoký obsah vitamínu A. Díky nízkému glykemickému indexu je vhodný hlavně pro diabetiky.

Hrách je velmi sytý a vydatný, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kvality, čímž je cenný zejména pro ty, kteří nejedí maso a masné výrobky. Hrách poskytuje tělu značné množství vitaminů skupiny B. Zároveň patří mezi semena blokující proteázu a tím působí preventivně proti rakovině. Nadýmání, které některým osobám působí v hrachu obsažené oligosacharidy, je možné odstranit tím, že k němu při vaření přidáme bazalku a saturejku. Přidáním anýzu či koriandru se hrách stává lépe stravitelným.

Půlené žluté kuličky hrachu nejsou tolik náročné na přípravu jako hrách celý neloupaný. Hrášek zbavený slupky a rozpůlený se uvaří až 5x rychleji aniž by se namáčel. Žlutý hrách využijeme pro přípravu pokrmů, salátů, polévek a zejména kaší pro děti.

Návod k přípravě: Vařte doměkka a solte před úplným změknutím.

Složení: Hrách žlutý půlený 100%.
Může obsahovat stopy lepku.

Výživové údaje na 100g: 
Energetická hodnota 1442kJ (340kcal)
Tuky 1,0g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,0g
Sacharidy 61,0g ; z toho cukry 5,1g
Vláknina 1,1g
Bílkoviny 21,0g
Sůl 0,02g

Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Ukrajina

Balení a distribuce: Vega Provita s.r.o., třída T. G. Masaryka 1131, 738 01 Frýdek-Místek, Česká republika.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: