Hrách žlutý půlený BIO 500g, Probio

Kód: PRB222
Značka: Probio
46 Kč 41,07 Kč bez DPH 9,20 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
29.4.2024

Nejvýznamnější a nejrozšířenější luštěnina v české kuchyni

Detailní informace

Detailní popis produktu

U nás velmi rozšířený hrách setý pochází z orientální volně rostoucí odrůdy, u nás se pěstuje ve žluté a zelené odrůdě. Není mezi nimi chuťově velký rozdíl a obě se stejně dlouho vaří. Sušená semena jsou ceněna zejména pro svůj vysoký obsah vitamínu A. Díky nízkému glykemickému indexu je vhodný hlavně pro diabetiky.

Hrách je velmi sytý a vydatný, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kvality, čímž je cenný zejména pro ty, kteří nejedí maso a masné výrobky. Hrách poskytuje tělu značné množství vitaminů skupiny B. Zároveň patří mezi semena blokující proteázu a tím působí preventivně proti rakovině. Nadýmání, které některým osobám působí v hrachu obsažené oligosacharidy, je možné odstranit tím, že k němu při vaření přidáme bazalku a saturejku. Přidáním anýzu či koriandru se hrách stává lépe stravitelným.

Půlené žluté kuličky hrachu nejsou tolik náročné na přípravu jako hrách celý neloupaný. Hrášek zbavený slupky a rozpůlený se uvaří až 5x rychleji aniž by se namáčel. Žlutý hrách využijeme pro přípravu pokrmů, salátů, polévek a zejména kaší pro děti.

Složení: Hrách žlutý loupaný půlený* 100%.
Může obsahovat stopy sezamu.
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Certifikace CZ-BIO-001, zemědělská produkce mimo EU. 

Výživové údaje na 100g: 
Energetická hodnota 1436kJ (338kcal)
Tuky 0,8g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,1g
Sacharidy 59,1g ; z toho cukry 5,8g
Bílkoviny 23,6g
Sůl 0,012g

Skladování: Skladujte v suchu a při teplotě do 25°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika, www.probio.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: LUŠTĚNINY
Hmotnost: 0.55 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: