Hořčice žlutá na klíčení BIO 120g, Sonnentor
Kód: SON153Související produkty
Detailní popis produktu
Může být označovaná také jako bílá a v našich zeměpisných šířkách se používá k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. Indové jsou při jejím použití podstatně kreativnější. Žlutá a černá hořčičná semínka jsou v jihoindické kuchyni obzvláště důležitá a před použitím do Ghee (přepuštěné máslo) se praží, čímž dostane ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí kari-past a kořenících směsí. Kdo rád experimentuje, může hořčičná semínka také nakličovat a tyto chutné lehce ostré klíčky použít do salátů.
Doba namáčení: 5 hodin. Doba klíčení: 3-9 dní. Ideální teplota: 18-20 °C, 2 x denně proplachovat.
Tip: Dříve než při vaření přidáte ostatní přísady, je vhodné hořčičná semínka orestovat společně s cibulí a česnekem.
Složení: hořčice žlutá*
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
certifikace CZ-BIO-002
Skladování: Skladovat v suchu a chladu.
Země původu: Zemědělská produkce EU/mimo EU.
Výrobce a distributor: Sonnentor s.r.o., Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Česká republika, www.sonnentor.cz
Doplňkové parametry
Kategorie: | KOŘENÍ |
---|---|
Hmotnost: | 0.18 kg |

Indická směs koření pro všestranné použití

Kmín běžný v indické, asijské, mexické, ale také arabské kuchyni
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.