Hořčice žlutá na klíčení BIO 120g, Sonnentor

Kód: SON153
60 Kč 52,17 Kč bez DPH 50 Kč / 100 g
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Může být označovaná také jako bílá a v našich zeměpisných šířkách se používá k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. Indové jsou při jejím použití podstatně kreativnější. Žlutá a černá hořčičná semínka jsou v jihoindické kuchyni obzvláště důležitá a před použitím do Ghee (přepuštěné máslo) se praží, čímž dostane ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí kari-past a kořenících směsí. Kdo rád experimentuje, může hořčičná semínka také nakličovat a tyto chutné lehce ostré klíčky použít do salátů.

Doba namáčení: 5 hodin. Doba klíčení: 3-9 dní. Ideální teplota: 18-20 °C, 2 x denně proplachovat.

Tip: Dříve než při vaření přidáte ostatní přísady, je vhodné hořčičná semínka orestovat společně s cibulí a česnekem.

Doplňkové parametry

Kategorie: KOŘENÍ
Hmotnost: 0.18 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: