Len hnědý BIO 300g, Country Life

Kód: CLF261
Značka: Country Life
31 Kč 27,68 Kč bez DPH 10,33 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
7.5.2024

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lněné semínko je typické svou ořechovou chutí. Lépe se stravuje rozemleté a může sloužit jako náhražka oleje nebo vejce v různých pokrmech. Jeho výhodou je dobrá skladovatelnost a vysoká trvanlivost.

Využití:

  • náhražka margarínu, oleje - lžíce mletého semínka nahradí lžíci margarínu nebo oleje v receptech, při pečení pak pečivo rychleji hnědne
  • náhražka vejce - smíchejte lžíci mletého semínka, 3 lžíce vody a nechte odstát pár minut, poté přidejte do těsta místo vejce
  • kaše - svou oblíbenou snídani ve formě kaše můžete zasypat tímto semínkem
  • pečivo - domácí housky nebo chleba lze obohatit přidáním celého semínka do těsta
  • polévky - v zeleninových polévkách budou celá semínka dobře chutnat

Lněné semínko je třeba řádně rozkousat nebo lépe rozemlít, aby se lépe trávilo. Po rozemlet je nutné ho rychle konzumovat, jinak má tendenci žluknout. Celá semínka ale jinak mají skvělou trvanlivost. Skladované v pokojové teplotě vydrží dokonce jeden rok, v ledničce se jeho chuť až 3 měsíce vůbec nezmění.

Lněné semínko se získává z byliny s názvem len setý. Pěstuje se nejen pro semínka, ale i pro lněné vlákno, které se využívá především v textilu. Len je člověku známý už od starověku a pochází z Asie. Semínka se také často používají k výrobě oleje.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

Len hnědý semena*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Zemědělská produkce: Polsko

Doplňkové parametry

Kategorie: SEMENA, KLÍČENÍ
Hmotnost: 0.33 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: