Japonská křenová pasta (wasabi) 45g

Kód: SUS013
63 Kč 54,78 Kč bez DPH 140 Kč / 100 g
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Křenová pasta je vyrobena ze zeleného křenu a je velice důležitou surovinou při výrobě sushi. Křenovou pastou potíráme bochánky připravené z rýže nebo smícháme křenovou pastu se sójovou omáčkou a do ní hotové sushi namáčíme.

Wasabi, latinsky Wasabica japonica a česky japonský křen, je velmi podobný našemu českému křenu, liší se však barvou. Wasabi křen je světle zelený.Ostrost wasabi způsobuje Allylisothiokyanát, který se uvolňuje rozbitím buněk oddenku.Wasabi je velmi zdravé – kompletně vám protáhne nosní dutinu a navíc obsahuje vitamín C, minerály, vápník, draslík či hořčík. V Japonsku lze zakoupit wasabi oddenek, pastu nebo prášek. V Evropě se wasabi prodává spíše ve formě pasty a prášku.

Složení: Křen 30%, sladidlo E420, sůl, kukuřičný škrob, řepkový olej, sůl, voda, aroma, regulátor kyselosti: (kyselina citrónová E330), zahušťovadlo: E415, barviva: E102*, E133*
*Můžou způsobovat aktivitu a pozornost dětí.

Návod k použití: Křenová pasta je určena k přímému použití a je nezbytnou ingrediencí například při výrobě nigiri sushi (bochánku rýže s plátkem ryby) a omáčky sashimi (smíchané křenové pasty a sojové omáčky), ve které se sushi namáčí. Používá se ale také k dochucení různých omáček či na nudle soba.

Výživové údaje na 100g: 
Energetická hodnota 1238kJ (296kcal)
Tuky 12,0g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,89g
Sacharidy 44,5g ; z toho cukry 3,7g
Bílkoviny 2,5g
Sůl 7,75g

Skladování: Skladovat v suchu.

Země původu: Japonsko

Doplňkové parametry

Kategorie: OCHUCOVADLA
Hmotnost: 0.15 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: