Mouka cizrnová hladká 250g, Adveni

Kód: 4049
35 Kč 30,43 Kč bez DPH 14 Kč / 100 g
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

SLOŽENÍ: 100 % mletá semena cizrny

TIPY K POUŽITÍ:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování.

  • na slané pečení i pro přípravu sladkých dezertů
  • na zahuštění polévek a omáček
  • na placky (italská cecina, indická pudla besan)
  • smíchaná s vodou vytváří těstíčko na obalování
  • na noky a knedlíky

Cizrnová mouka chuťově připomíná oříšky. Při pečení a vaření ji používejte bez předchozí úpravy. Při přípravě nepečených dezertů ji nasucho orestujte, než zezlátne a začne příjemně vonět. V indické kuchyni se často restuje dozlatova a poté míchá s přepuštěným máslem, cukrem a kořením.

Tato hladká cizrnová mouka je vhodná přdevším na italské a indické recepty (placky, sladkosti), a také na obalovací těstíčka.

RECEPT - ITALSKÁ CECINA

Z mouky a vody umícháme hladké těstíčko hustoty asi jako na palačinky a necháme ho 4 hodiny odležet. Poté vmícháme sůl a olej. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20–25 minut, dokud povrch nezezlátne. Po upečení nakrájíme na kousky a ihned podáváme.

Poznámka

Italové cecinu pečou na předehřátém plechu vylitém dostatečným množstvím oleje. Já jednak tuky omezuji, jednak jsem líná drhnout napečený plech, takže jsem zvolila variantu s pečicím papírem.

Doba pečení záleží na tloušťce těsta a výkonu trouby, je potřeba hlídat, aby cecina zezlátla, ale nepřipálila se.

Zdroj: www.receptyadveni.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: MOUKY, CHLEBOVÉ SMĚSI
Hmotnost: 0.26 kg
Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora sacharidy 25.4.2020 18:20
Hledám alternativní mouky pro pečení pro diabetika a postrádám u některých jejich složení (hlavně množství sacharidů)
Odpovědět