Úvod »ROSTLINNÉ NÁPOJE, KAKAO» Kakaové máslo nepražené BIO RAW 200g, Lifefood


        

Kakaové máslo nepražené BIO RAW 200g, Lifefood

skladem

 

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: LIF036
Výrobce: Lifefood
EAN kód: 8594071482053
cena bez DPH : 151,3 Kč
cena s DPH (15 %):
174,0 Kč

do košíku:
  ks  

Kakaové máslo má využití nejen v kuchyni jako perfektní přísada do všelijakých čokoládových dobrot, ale je skvělé i v péči o pleť. Lisuje se vlastním speciálně vyvinutým lisovacím systémem, čímž zůstává máslo čisté a raw.

Lisováním rozdrcených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo. Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Navíc neobsahuje žádný cholesterolobsahuje méně kalorií oproti běžně používaným tukům.
Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C).
Má velice jemnou čokoládovou chuť a vůni.

Kakaové boby jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály a neobsahují lepek. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Kakaové boby obsahují především hořčík (zvyšuje vitalitu srdečního svalu, snižuje krevní tlak a podporuje činnost srdce) a velké množství antioxidantů (flavonoidů) - konkrétně více než borůvky, červené víno a černý čaj a až čtyřikrát více než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chrání tělo proti stárnutí a obsahují i látky, které vyvolávají euforii a dobrou náladu (endorfiny jako při podání dobrého výkonu, fenyletylamin jako při zamilovanosti a anandamin jako afrodiziakum a chemikálie štěstí způsobující blaženost a uvolnění). Náladu zase zvyšuje fenyletylamin, který je kromě kakaa obsažen v přirozené formě i v modrozelené řase. Podle článku v New York Times obsahují kakaové boby na 100 g své váhy 10 g antioxidantů, což je více, než jakákoli jiná potravina.

Kakaové máslo lze použít jak při pečení, tak do různých dezertů, čokolád, koktejlů, zmrzlin. Kakaové máslo je tou nejlepší výživou a ochranou kůže proti UV záření. Poskytuje okamžitou euforii smyslům díky kakaově sladkému aroma. Doporučujeme jej používat na pokožku po každém osprchování. Kakaové máslo lze použít i jako masážní olej, používá se i v kosmetice na velmi suchou pleť a různá kožní onemocnění. Rozpouští se až při vyšší teplotě, proto je při běžných teplotách tuhé. Na rozpuštění doporučujeme máslo nakrájet na malé kousky, dát je do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.

Složení: Kakaové máslo BIO RAW

Skladování: Skladujte v suchu, trvanivost až 5let

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NmY3Y2RhYW