DOPRAVNÉ (vč. DPH)

DPD (kurýrní společnost)
89Kč - objednávka do 1500Kč 
59Kč - objednávka nad 1500Kč 
+ 25Kč případné doběrečné 
289Kč - objednávka na Slovensko
(do 15kg při platbě předem) 
www.zasilkovna.cz (do 5kg)
59Kč - objednávka v ČR
99Kč - objednávka na Slovensko 
Rozvoz Brno
49Kč - jakákoliv objednávka 
Rozvoz Pozořice, Hostěnice a okolí
zdarma - objednávka nad 500kč

„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

KONTAKTY

Eliška Minaříková
Hostěnice 258, Mokrá 664 04
Sklad: Jana Babáka 11, Brno 612 00
tel: +420 725 792 882
info@biolevel.cz
IČO 88567869
DIČ CZ8358254267

»
Vanilkový cheesecake z Hrašky

 

Vážení a milí,

došlo i na dlouho chystaný recept k odzkoušení z kuchyně společnosti Ceria, která vyrábí Hrašku, a v tomto případě šlo o hrašku vanilkovou. S tou na obalování a zahušťování už mám své dobré zkušenosti, ale ve sladké variantě - tedy Hraška vanilka, to byla doposud nevyzkoušená lákavá dobrota.

Vše se vydařilo, recept je snadný, a chutnal nám.

 

NA KRÉM
HRAŠKA Vanilka 200 g
Mléko sojové 1 200 ml
Olej slunečnicový 100 g
Cukr třtinový 200 g
Vanilková esence

NA KORPUS
Máslo / Kokosový tuk 70 g
Sušenky 150 g

 

NA POLEVU

Agar 1 sáček
Džus ovocný 250 ml

 

Příprava korpusu

Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem (kokosovým tukem) a zpracujeme na těsto. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy a dáme na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C. Mě tohle množství stačilo na malou dortovou formu. POkud budete chtít velkou, doporučuji množství zdvojnásobit.

Příprava krému

HRAŠKU Vanilka důkladně promícháme s mlékem a olejem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme cukr a vanilkovou esenci. Dobře prošleháme a krátce povaříme. HRAŠKA je dobře provařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Ještě horký krém vlijeme na korpus ze sušenek. Necháme zatuhnout. Povrch moučníku můžeme přelít tenkou vrstvou agarové polevy a opět nechat zatuhnout.

Příprava polevy

Připravíme cca ¼ litru podle návodu na agaru, místo vody použijeme džus.

Varianta korpusu I.

Suroviny: 70 g másla, 70 g sušenek, 70 g mletých ořechů (kokosu, slunečnicových semínek), 20 g cukru. V troubě nezapékáme.

Varianta korpusu II.

Suroviny: 70 g rozinek, brusinek, jakéhokoliv sušeného ovoce - namočené; 150 g mletých mandlí, ořechů, slunečnicových semínek, kokosu aj. V troubě nezapékáme.

Poznámka

HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Tipy pro diety

Bezlepková dieta:Pro bezlepkovou dietu můžeme využít korspus připravený z 60 g mandlí a 60 g rozinek. Nejprve rozsekáme mandle na mouku a potom přidáme spařené rozinky a opět důkladně rozsekáme. Následně těsto rozprostřeme rovnoměrně na dno dortové formy a zalijeme horkým krémem.Dieta bez laktózy a pro vegany:Mléko a máslo nahradíme sojovým mlékem a kokosovým tukem.

 

A takhle to naše dílo dopadlo:

 

A tady spokojená dcerka ;-)

 



NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

 

YzkyND