DOPRAVNÉ (vč. DPH)

DPD (kurýrní společnost)
89Kč - objednávka do 1500Kč 
59Kč - objednávka nad 1500Kč
ZDARMA nad 4000Kč
+ 25Kč případné doběrečné
289Kč - objednávka na Slovensko
(do 15kg při platbě předem) 
www.zasilkovna.cz (do 5kg)
59Kč - objednávka v ČR
99Kč - objednávka na Slovensko 
Rozvoz Brno
49Kč - objednávka do 2.500Kč
ZDARMA nad 2.500Kč
Rozvoz Pozořice, Hostěnice a okolí
29Kč - objednávka do 1000Kč
ZDARMA nad 1.000Kč
Osobní odběr Jana Babáka 11, Brno
ZDARMA při objednávce nad 600Kč

„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“

ZBOŽÍ V AKCI

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

cena 98,0 Kč
skladem

KONTAKTY

Eliška Minaříková
Hostěnice 258, Mokrá 664 04
Sklad: Jana Babáka 11, Brno 612 00
tel: +420 725 792 882
info@biolevel.cz
IČO 88567869
DIČ CZ8358254267

»

 

Někdy není nad "zbytky" :) Zbylo nám uvařené mungo a výsledek jeho použití je zde:

(Kde je ptáte se? Oblouk vpravo nahoře..)

Potřebujeme:

uvařené mungo BIO (odhadem hrst na jednoho dospělého, pro dítko stačí 1 lžíce)

kus bílého zelí (1/4 - 1/3 hlávky)

koření mahá

kokosový olej za studena lisovaný

polentu instantní BIO

zeleninku (na ozdobu i na salát)

pickles BIO

himálajská sůl

dýně Hokkaido nejlépe BIO ze zahrádky

tymián

sezamový olej BIO

tamari BIO

 

Začněte dýní, peče se dlouho. Mezitím si však můžete odskočit ven s dětmi na procházku nebo dělat jiné roztomilosti. Očistěte dýni a i se slupkou nakrájejte na plátky cca 0,5-1cm silné, dejte na plech pokapaný sezamovým olejem, pokapejte i tu dýni, pak ji pokapejte tamari, posypejte tymiánem, přilejte 100ml vody na plech a dejte péct na 50min při teplotě 140°C. Pak si teplotu zvyšte klidně na 200°C na dalších 10minut kvůli křupavé kůrce, pokud máte rádi. Nejdřív si dýni ale zkontrolujte, jak po těch 50 minutách vypadá a ochutnejte.

Po návratu z procházky (a kontrole dýně v troubě) dáme do hrnce 2 lžíce kokosového oleje a 1 lžičku mahá koření se špetkou soli, necháme na střední teplotě koření provonět a přidáme na nudličky nakrájené zelí a orestujeme. Přidáme mungo, lehce podlijeme (mungo pustí nějakou vodu) a vaříme od bodu varu 10-15 minut na mírné teplotě. Záleží jak máte rádi zelí, jestli trochu křupavé nebo měkké.

Mezitím si doděláme zbytek jídla:

  • Smícháme nějakou zeleninku na salát (já tam mám polníček s kusem ledového salátu na nudličky) v misce s pár kapkami olivového oleje.
  • Nachystáme pickles (buď domácí nebo hotové).
  • Dáme vařit vodu a až je ve varu, trochu snížíme plamen a za stálého míchání pomaličku sypeme polentu. Vody si dejte odhadem 200ml=1 osoba (i děti jsou u nás tohle množství schopné sníst, milují polentovou kaši!!!) a sypejte tolik, ať je kaše řídká, polenta totiž ještě nabobtná. Ztlumte teplotu a nechte 3 minuty dojít na nízké teplotě. Pokud by byla moc hustá, tak přilejete vodu. Pokud naopak, ještě si zapněte sporák a trochu kaše dosypte postup je stejný. Není co zkazit :)

 

Děti nejdřív snědly polentu. Jen tak. Někdy jim do ní přidám mandlové máslo, to dělávám hlavně na snídaně. To je totiž noblesně žravá kombinace! Z munga se zelím jsme byli unešeni, určitě vám bude chutnat!

Nazdobte si talíř, jíme i očima!!!

 



NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

 

YjA3Z