Miso Aka pasta 1kg, Hanamaruki
Kód: SUS014Detailní popis produktu
Originální japonské tmavé miso - miso aka - je pasta ze sójových bobů používaná jako dochucovadlo, které má navíc vysoce blahodárné zdravotní účinky. Miso je tradiční japonské dochucovadlo, které se vyrábí kvašením rýže, ječmenu, sojových bobů a plísně Aspergillus oryzae. Výsledkem je hustá pasta. která se dá použít ke zvýraznění chuti do omáček, pomazánek i na známou japonskou polévku miso shiru. Misho aka (tmavé miso) obsahuje oproti bílému misu více sojových bobů a dá se říci, že patří mezi nejvydatnější misa. Chuť miso aka je slaná a zrcadlí se v ní větší podíl sojových bobů a naopak menší podíl rýže oproti misu shiro.
Miso podporuje látkovou výměnu. Má velký obsah bílkovin, vitamínů a minerálů. Pomáhá při srdečních chorobách. Obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje a proteiny ve vyváženém složení. Je nízkotučné a nízkokalorické a má schopnost na sebe vázat radioaktivní látky.
Použití: Miso využijete jako dochucovadlo obilných a brambových kaší, do omáček, pomazánek či dušené zeleniny. Nejznámější je použití k přípravě japonské polévky miso shiru.
Složení: Sójové boby 31,8%, rýže, sůl, voda.
Alergen sója.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 808kJ (193kcal)
Tuky 6,1g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,88g
Sacharidy 23,7g ; z toho cukry 19,6g
Bílkoviny 10,7g
Sůl 12,0g
Skladování: Po otevření uchovávejte v lednici nebo v jiném chladném prostředí
Země původu: Japonsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | OCHUCOVADLA |
---|---|
Hmotnost: | 1.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.